fredag, januari 21, 2011

Pyjamasar

Igår köpte jag några fina pyjamasar åt Tore på rea. Just pyjamasar verkar vi alltid ha brist på. Jag tycker vi köper pyjamasar hela tiden men verkar ändå aldrig har tillräckligt många. Rätt som det är har han vuxit ur några stycken och det är akut pyjamasbrist. Jag har dock försökt förekomma bristen lite grann genom att nu på rean inte bara köpa pyjamasar som passar nu utan även några som är för stora som han kan ha sedan. Jag har ju visserligen börjat sy kläder nu men till Tore använder jag hellst pyjamasar med fötter på och de verkar inte så lätta att sy så att de blir bra så några sådana blir det nog inte sydda på ett tag. Men det är ju roligt att köpa bebiskläder också, särskilt nu när man kan hitta fina saker till lägre pris än vanligt.

tisdag, januari 18, 2011

Första sydda barnplagget

Igår kväll blev det första barnplagget klart, ett par byxor i girafftyget med limegrön mudd. Jag måste säga att jag är jag mycket nöjd med dem. Jag tycker dt blev fina och jag känner mig stolt över att ha gjort dem. Jag gjorde ett par små misstag på vägen, bla råkade benen först bli olika långa när jag sydde på mudden, men det gick att att rätta till. Det tog alltså tre dagar att sy ett par byxor för hand (inte tre dagar på heltid förstås eftersom jag har en liten bebis att ta hand om och dessutom jobbade igår förmiddag). Det känns helt klart överkomligt och det var roligt att sy så det blir helt säkert fler plagg. Jag har redan beställt några fler tyger. Den här gången från JNYdesign. Det beställda mönstret kom med posten igår så nästa plagg ska jag nog testa att sy enligt mönster.
Byxorna innan mudden blev ditsydd
Byxorna helt klara

lördag, januari 15, 2011

Sy barnkläder

För en vecka sedan när jag vaknade på morgonen var jag plötsligt helt övertygad om att jag skulle testa att sy barnkläder. Tidigare har jag varit lika övertygad om att jag inte ska göra det, men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig. Övertygelsen har hållit i sig och den gångna veckan har jag hunnit beställa tyger och mönster. Som en extra sporre för att verkligen färdigställa några plagg så skriver jag nu om mina planer här. Då blir det lite pinsamt om jag skulle ge upp. Paketet med tygerna från Kameleont Design och Mjuka tyger.se hade kommit till postombudet igår och idag fick jag hem dem.
De ser lika fina ut i verkligheten som på bilden i webshopen. Tygen med giraffmotiv och pusselmotiv var på rea. Det kändes bra att ta lite billigare tyger eftersom jag kanske klipper lite fel i början nu när jag är ovan. Jag sydde en del kläder till mig och en hel del till mina dockor och nallar när jag var liten, men det var ju rätt många år sedan nu. Jag har redan börjat sy ett par byxor åt Tore. Jag hade inte tålamod att vänta på att mönster (har köpt mönster till body, byxor och tröja från Svenska mönster) skulle komma med posten så jag ritade ett eget mönster med hjälp av några byxor han har. Vi får se hur de blir, bilder kommer troligen här på bloggen sen.

tisdag, januari 11, 2011

Gamla manus som äntligen publiceras

Nyligen har jag fått besked att två gamla manus som påbörjades under min tid i Lund äntligen ska publiceras. Särskilt i det ena fallet är "äntligen" verkligen befogat. Arbetet som ligger till grund för det manuset påbörjade jag under mitt första år som doktorand, dvs för 8 år sedan. Nu har vi ju inte arbetat kontinuerligt under 8 år med det, utan av diverse orsaker har projektet legat vilande i ett par omgångar och sedan återupptagits igen. Nu behöver vi bara ändra ett par små detaljer (som verkligen är små detaljer och lätta att fixa) innan det kan publiceras. Jag känner mig verkligen lättad. Det är lite jobbigt att ha saker hängande över sig som inte fått ett avslut. Det finns fortfarande gamla påbörjade projekt kvar som jag borde försöka avsluta, men det är åtminstone två stycken färre och det känns jättebra.