tisdag, november 30, 2010

Bättre lussekatter

Igår bakade jag lussekatter igen. Den här gången använde jag ett beprövat recept från mormors pärm med urklippta recept från veckotidningar. De var mycket enklare att göra än årets första lussekatter och dessutom godare, så i fortsättningen ska jag hålla mig till det här receptet. Snart ska jag göra mig en kopp te och äta lussekatt och köpepepparkaka till. Lussekatter är verkligen värt besväret att göra själv för det är så snålt med saffran i de man köper. Pepparkakor finns däremot ett par riktigt goda sorter att köpa så de är inte lika angeläget att göra själv, men det är trevligt att ha pepparkaksdeg i kylen så att man kan ta sig en bit deg äta äta då och då så det kanske blir pepparkaksbak i år också.

lördag, november 20, 2010

Lussekatter

Jag har varit suger på lussekatter ett tag nu, men tyckt att det var för tidigt på året att äta dem. Nu när första advent är nästa vecka så tyckte jag att det var OK att ha lussekattspremiär. Dessutom kände jag mig pigg idag eftersom Tore sov 5 timmar i sträck i natt så jag tyckte det gällde att passa på att baka medan jag hade energi nog till det. Jag testade ett nytt recept som var krångligare än det jag brukat använda tidigare år. Lussekatterna blev däremot inte godare, så det receptet var nog sista gången jag använde, det var inte värt det extra besväret. Men det var gott med lussekatter, det var det verkligen.

fredag, november 05, 2010

Artikel publicerad

Nu är artikeln i PLoS Genetics publicerad och hittas här. Man kan läsa på svenska vad det handlar om här på SLUs hemsida.