fredag, oktober 29, 2010

mitt TV-tittande

De senaste veckorna har jag sett mycket mer på TV än jag brukar och på andra tider än jag brukar. När man ska sitta och amma en liten bebis eller sitta och hålla en sovande bebis som vaknar om man försöker lägga honom ifrån sig är nämligen TV-tittande en mycket bra sysselsättning. Om någon skulle vilja ha tips på TV dagtid kommer här några av mina favoriter. På morgonen gäller "Gomorron Sverige" som är bättre än "Nyhetsmorgon", sedan överger jag SVT resten av dagen. En gammal favorit är "Sjunde himlen" om familjen Camden. De avsnitt som visas kl 10.55 har jag sett minst en gång förut, men de håller att se om. Efter att det är slut kan man slå över till "Jon, Kate och åtta barn" om en familj med ett tvillingpar och sedan sexlingar. Detta program hade jag aldrig sett förut, men jag gillar det - kanske för att jag blir tacksam att jag bara har ett barn att ta hand om. Sedan är det lite dåligt med bra program på tidig eftermiddag, men kl 15 börjar "En plats på landet", där familjer får hjälp att leta hus på den engelska landsbygden, som följs av "En plats vid havet" med samma koncept fast hus vid kusten. Jag vet inte varför jag är så road av att titta på människor som letar hus i Storbritannien, men jag gillar verkligen dessa program.

onsdag, oktober 27, 2010

Första kläderna är urvuxna

Från den torra tvätten på torkställningen lade jag nyss undan 3 plagg i prematurstorlek som Tore vuxit ur. Tidigare har vi också lagt undan ett par plagg. Även om han fortfarande kan ha några av prematurkläderna så blir en allt större andel av hans garderob nu storlek 50, det är kul att vi kunnat börja använda en del av kläderna vi köpte åt honom under graviditeten. Jag har även varit och köpt lite mer kläder i storlek 50 åt honom. Vågen på BVC visade 3,5 kg idag och han var 51 cm lång så nu är han ju faktiskt som en medelstor nyfödd.

torsdag, oktober 21, 2010

Att se på staden med nya ögon

Numera när jag oftast har en barnvagn med mig när jag är utanför hemmet har jag lagt märke till en massa saker jag inte alls hade sett förut. Jag har t ex lärt mig var det finns hissar i galleriorna (jag hade aldrig sett dem förut fast de var i princip rakt framför näsan). Det är märkligt att man har så selektivt seende. Jag har också börjat utforska vilka caféer som har skötbord på toaletten och gott om plats för barnvagnar. Mitt vanliga favoritcafé Linnehörnan visade sig tyvärr vara rätt så bökigt att ha med Tore till så där blir det nog färre besök framöver, men det finns gott om andra caféer så jag ska nog hitta nya favoriter.

måndag, oktober 04, 2010

Hemma med Tore

Den 26 september kl 18.31 föddes min son Tore. Eftersom han föddes för tidigt och inte vägde så mycket (2295 g) blev vi kvar på BB i 6 dagar. De sista dagarna längtade jag verkligen hem och i förrgår vid femtiden fick vi äntligen komma hem. Vi var tillbaka på en kontroll igår och viktökningen såg bra ut, så nu behöver inte BB följa upp oss längre utan det räcker med BVC. Vi har nu varit hemma ca 1,5 dygn och börjar komma väl i ordning. Tack vare min mamma som kom upp i fredags för att hjälpa oss med tvätt, städning och inköp så hade vi ett bra utgångsläge. Det var verkligen skönt att komma hem till ett nystädat hem och att hon tex hade åkt stan runt för att hitta prematurblöjor (finns inte i lokala mataffären). Att få en liten bebis (alltså ännu mindre än de flesta bebisar), gör ju att även om vi varit ute i ganska god tid med att köpa saker så saknade vi plötsligt viktiga saker. De blöjor vi hade köpt är för bebisar mellan 3 och 6 kilo och så stora blöjor sitter inte alls bra på Tore ännu och av de kläder vi hade köpt passade endast en mössa. Nu skulle han ju inte ha annat än mössa i början eftersom han skulle sitta hud mot hud med mig eller Martin hela tiden, men om inte annat till hemfärden från BB behövdes ju kläder och en enda mössa insåg vi snabbt var för lite till en bebis som kan kräkas på den. Martin fick snart gå ut på stan och köpa en till mössa. Efter inköp av ytterligare lite kläder och att Tore har fått några plagg i present så har han nu en liten basgarderob. Det positiva är ju att de plagg vi köpt i storlek 50 och 56 kommer han att växa i så de kommer ju till användning senare.