lördag, juli 12, 2008

Brandenburger tor och tre nobelpristagare

Nu har jag varit i Berlin drygt ett dygn. Jag kom hit med tåg igår eftermiddag för att var med på en konferens som började idag. Konferensen började inte förrän på eftermiddagen så förmiddagen ägnade jag och ett par fd doktorandkollegor åt att titta på staden. Vi var bl a vid Brandenburger tor. Det var kul att äntligen få se det. När jag var i Berlin förra gången 2002 höll de på att renovera och Brandenburger tor var täckt av byggnadsställningar och ett gigantiskt plastskynke med en bild av Brandenburger tor på.

Förutom sevärdheter i staden har jag idag också sett inte mindre än tre nobelpristagare. De tre höll varsitt föredrag under det första passet på konferensen.

söndag, juli 06, 2008

Foton från Island

Här är några foton från Islandsresan.
Gullfoss
Krater
Geysern Strokkur
Natur nära Geysir och Strokkur
StrokkurLill-Geysir

torsdag, juli 03, 2008

Blå lagunen

Igår åkte vi till Blå lagunen och badade. Vattnet var ca 38 grader varmt. Det var jättehärligt att bada i varmt vatten med lavaklippor runtomkring.

tisdag, juli 01, 2008

Island

Sedan ett par dagar tillbaka är jag på Island på semester. Island är ett land jag drömt om att besöka sedan jag var liten och det har verkligen levt upp till förväntningarna. Reykjavik är en mycket trevlig stad. Vi bor på ett hotell i centrum med gott om restauranger och caféer i närheten. Idag har vi varit och tittat på en aktiv geyser som heter Strokkur. Den ligger precis breved geysern som gett namn till fenomentet, nämligen Geysir. Geysir är inte så aktiv numera så man måste ha tur för att se den spruta upp vatten, sådan tur hade inte vi, men Strokkur är mer pålitlig och sprutar upp vatten ca var femte minut så vi hann med att se flera utbrott. Foton kommer senare här. Vi såg också två fantastiska vattenfall och stora lavafält och en glaciär på långt håll.