fredag, december 28, 2007

Julen var god

Så är då julhelgen över. Det var verkligen en god jul. Jag har ätit mycket god julmat och fått fina julklappar. Dessutom lät jag bli att ta med något jobb upp till Östergötland så jag har varit ledig. Det behövdes. Nu är det jobb med manuset som gäller igen. Just nu sitter jag i ett nästan tomt genetikhus i Lund. Det är lättare att jobba här än hemma i lägenheten.

fredag, december 21, 2007

Julförberedelser

Jag känner mig faktiskt lite stressad inför julen. jag har flera julklappar kvar att köpa och vill dessutom hinna göra lite julgodis. Normalt brukar jag inte alls vara stressad och ha köpt julklappar i god tid. I år kom jag dock av mig med julförberedelserna pga inbrottet, så jag förlorade nästan en vecka. Nu är jag dock igång igen. Jag köpte ett par julklappar igår och ska ner på stan igen nu i eftermiddag. Jag har dessutom hittat ett nytt recept på chokladkola som jag tänker testa ikväll.

Imorgon drar julfirandet igång då vi ska ner till Martins pappa och fira med hans släkt. I övermorgon tar vi sedan tåget upp till Östergötland där vi ska hinna med julfirande hos alla mina föräldrar fram till annandagen.

fredag, december 14, 2007

Inbrott i Uppsala

I förrgår hade jag inbrott i lägenheten i Uppsala. När jag kom hem efter julmiddag med jobbet upptäckte jag att dörren var olåst. När jag gick in såg jag att det varit någon i lägenheten och när jag tittade in i vardagsrummet var det glassplitter på golvet. De hade krossat ett fönster och gått in genom och sedan gått igenom alla rum och slutligen låst upp ytterdörren inifrån och gått ut. Tur i oturen så hade jag ju inte så jättemycket värdesaker i uppsala utan det mesta finns ju i lund så de har inte tagit så mycket och de hade inte stökat till så fruktansvärt. Men det kändes jätteotrevligt att någon varit inne i ens lägenhet och rotat runt. Idag börjar det som tur är kännas lite bättre. Jag har sovit hemma hos Jenny två nätter nu och inatt ska jag sova hemma för första gången sedan det hände. Jag har varit i lägenheten på lite dagtid både idag och igår.

torsdag, december 06, 2007

Inte så intelligent ändå

Jag använde tydligen upp hela veckans intelligensranson redan på måndagen. Igår försökte jag härleda en formel vi behöver till ett manus, utan att lyckas. Jag har tidigare härlett samma formel för fallet då det bara finns två alleler (varianter av en gen). Nu skulle formeln göras generellare så att den kan användas då man har fler än två alleler. Jag fick fram en formel som jag tyckte borde vara rätt. För att vara helt säker så försökte jag sedan reducera den till att bara innehålla två alleler, men DÅ BLEV DEN INTE LIKADAN SOM DEN FÖRSTA FORMELN FÖR TVÅ ALLELER.

måndag, december 03, 2007

Känner mig intelligent

Jag känner mig väldigt intelligent eftersom jag lyckats programmera en första version av ett simuleringsprogram som verkar fungera som det ska. Till råga på allt är det i ett programmeringsspråk, R, som jag började lära mig för bara några veckor sedan. Det återstår fortfarande mycket arbete innan jag har programmet i sådant skick att jag kan köra simuleringar och få resultat, men det känns som roligt arbete.