måndag, juni 25, 2007

Har skickat in manuskript

Det opublicerade manuset från min avhandling är inskickat till en tidskrift. Opponenten hade några små kommentarer som vi åtgärdat. Det var riktigt bra kommentarer som förbättrade manuset så nu är det bara att hoppas att tidskriften vill publicera det. Även om det sista från avhandlingen nu är inskickat så betyder inte det att jag inte har något att göra under de sista två månaderna av min tjänst. Jag har ett par andra munus på gång som inte togs med i avhandlingen. Ett av dem har jag och min handledare jobbat med efter disputationen. Nu måste vi avvakta kommentarer från våra medförfattare innan vi kan jobba vidare. Förhoppningsvis kan det skickas iväg i slutet av sommaren, men det är inte säkert att vi hinner. Trots att jag alltså har en hel del jobb att göra ska jag även hinna med att vara ledig i sommar. Jag börjar ledigheten med att hälsa på släkt i Västerbotten i slutet av den här veckan.

torsdag, juni 14, 2007

Bilder från min disputation

Jag fick många fina blommor. Här är bilder på några av dem.

Den här bilden tog jag strax innan disputationen startade. Åhörarna håller på att gå in i aulan. Längst fram sitter betygsnämnden.

tisdag, juni 12, 2007

Disputationen

Det var mycket roligare än jag föreställt mig att disputera. Det kändes bra att få prata ut ordentligt om min avhandling och jag blev så glad att det var så många som kom och lyssnade. Festen blev också mycket lyckad, både enligt mig själv och andra.

tisdag, juni 05, 2007

Ingen postdoc i Köpenhamn

Nu har jag fått besked att jag inte fick tjänsten i Köpenhamn. Det känns trist. Jag ville verkligen ha den. Nu känner jag att jag måste börja fundera på vad jag ska göra istället. Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag vill, de mesta funderingarna får nog vänta till efter disputationen.

fredag, juni 01, 2007

Spikningen gick bra

Spikningen igår eftermiddag blev lite försenad eftersom seminariet kommit igång sent pga något problem med projektorn. Strax efter halv fem började folk komma ut från föreläsningssalen och kl 16.35 fäste jag avhandlingen på trädörren med 10 välriktade hammarslag. Enligt en kommentar efteråt så såg jag ut som en professionell snickare. Det är väl kanske att överdriva, men jag missade i alla fall inte spiken. Efter ca en halvtimmes mingel med bubbel i glasen så var det hela över och jag och min handledare plockade undan glasen och chipsskålarna.