tisdag, april 24, 2007

Slutföra avhandlingen på distans

Det verkar som att jag får slutföra avhandlingsarbetet hemifrån. Jag har haft mycket problem med pollenallergi och kraftig förkylning i kombination sista tiden så det verkar säkrast att stanna inomhus förutom när jag ska på läkarbesök. Men avhandlingen fixar sig ändå som tur är. Jag har ett bra tag haft med i planen att jag kanske inte orkar jobba så mycket nu på slutet pga pollensäsongen, och det var ju tur för det gör jag inte. Idag har min handledare varit hos tryckeriet i stället för mig för att fixa med omslaget som måste iväg till tryck imorgon. De ringde mig för en stund sedan för att kolla ett par saker. Senare idag ska de maila en pdf-fil jag kan titta på och föreslå ändringar. Jag får det kanske inte helt som jag vill men det känns OK ändå, bara det blir en avhandling. Det verkar som om fotot jag vill ha hade tillräckligt bra kvalitet. Tidigare idag var min biträdande handledare här och lämnade lite kommentarer på mitt manus. Han tyckte inte han behövde se det igen utan det duger om jag fixar lite smågrejer. Ikväll eller imorgon kommer en amerikansk doktorand som jobbar ett par månader på vår institution hit med resultatet av sin korrekturläsning för att fixa språkfel.

fredag, april 13, 2007

otäcka pollen

De ruskiga pollenkornen från Björk har börjat blåsa runt i luften här i Lund. Jag tar både tabletter, nässpray, ögondroppar och två sorters astmainhalatorer. Ändå är jag täppt i näsan, hostar och det är tungt att andas. Jag ska se om jag kan komma fram på telefon till allergimottagningen idag för att få lite råd om min medicinering.

onsdag, april 11, 2007

ritproblem

Jag har ägnat förmiddagen åt frustration över Adobe Illustrator. Jag skulle ändra lite i några figurer jag ska ha i avhandlingen, men råkade trycka bort rutorna med ritverktygen och färg. Efter en god stunds frustration lyckades jag hitta hur jag skulle få tillbaka dem så nu är äntligen figurerna färdiga.

tisdag, april 03, 2007

telefonsamtal från Köpenhamn

Aldeles nyss kom telefonsamtalet från Köpenhamn. Han ställde lite frågor om min avhandling, mina kunskaper i statistik och mina framtidsplaner. De ringer runt och pratar med alla fyra kandidaterna nu. Sedan kommer inget att hända förrän efter 23 april, då de ska be en eller två av kandidaterna att komma dit och hålla ett föredrag.

senaste nytt angående Köpenhamn

Jag har fått ett email där det står att de bland många ansökningar har valt ut fyra kandidater för en av postdoctjänsterna i Köpenhamn - och jag är en av dem. De vill ringa och prata med mig och undrade om jag kunde nås på jobbnumret idag. Jag svarade att det kunde jag, och nu bara väntar jag på att de ska ringa och kan inte koncentrera mig på något annat. Jag känner mig helt skakig och får hjärtklappning varje gång telefonen ringer.