onsdag, januari 31, 2007

Disputation den 9 juni

Jag har precis bokat datum för disputation på fakultetskansliet. Det blir lördagen den 9 juni på förmiddagen. Det känns jättebra att ha ett datum bestämt. Nu kan jag ta itu med andra praktiska detaljer som att boka föreläsningssalen, boka tid på tryckeri, ordna en festlokal mm. Sedan ska jag ju förstås få klart avhandlingen också.

onsdag, januari 24, 2007

Mitt namn

Flera tidningar skriver om den genomsnittliga familjen enligt statistiska centralbyrån. Kvinnan heter Anna Maria Johansson med Anna som tilltalsnamn, precis som mig. Mina föräldrar var ju inte direkt fantasifulla när de namngav mig men jag trivs bra med mitt namn. Lite osmidigt ibland bara när man får brev som någon annan ska ha.

tisdag, januari 23, 2007

Rättat tentor

Nu är jag äntligen klar med rättningen av 2 frågor på 79 st tentor. Det är grundkursen i genetik som jag har föreläst om populationsgenetik på. Jag tycker faktiskt det är rätt kul att rätta tentor, spännande att se vad studenterna svarar och man blir glad om någon skrivit ett riktigt bra svar. Men 79 st är aldeles för många, det blir långtråkigt i slutet. Själva rättandet klarade jag av igår och idag fyllde jag i poängen i ett Excelark som jag fått av kursansvarig.

torsdag, januari 18, 2007

Återkomst som kommunpolitiker

I går var jag på mitt första sammanträde med "Barn och Skolnämnd Lunds stad". Det är det första kommunpolitiska uppdrag jag haft sedan jag satt i Kommundelsnämnd Östra Torn- Linero 1999 (Kommundelsnämnderna lades ner efter beslut av M, Fp, Kd och kommunpartiet studenterna). Det blir mycket politik den här veckan eftersom vi hade gruppmöte i förrgår och på lördag har partiet ett planeringsmöte i Södra Sandby. För en gångs skull ligger mötet dit man kan ta sig med kollektivtrafik. Jag har precis kollat upp busstiderna och jag kan komma dit antingen 56 minuter i förväg eller 4 minuter försent. Det blir nog 4 minuter försent, det kommer nog inte att ha startat ändå när jag kommer.

onsdag, januari 17, 2007

tillbaka från konferens i Manchester

Förra veckan var jag på konferens i Manchester. Jag höll ett föredrag om min forskning och jag tycker det gick bra. Jag fick även höra från andra att jag höll en bra presentation och att det var intressant så det känns bra. Jag pratade dessutom med två av de som är ansvariga för postdocen i Sheffield som jag sökt. Jag var ruskigt nervös innan jag skulle gå fram och presentera mig för den förste av dem. Men det gick bra och det verkar inte helt kört att kunna komma i fråga för tjänsten. Dagen efter kom den andre av dem fram till mig och presenterade sig och sade att han hört att jag sökt postdocen och vi pratade en stund.

Efter att konferensen var slut på fredagen åkte jag till Stoke och hälsade på min bror. På lördagen åkte vi till Birmingham mitt på dagen och gick sedan runt och shoppade där. På söndag morgon åkte jag ut till Birminghamn flygplats. Där blev jag sedan sittande rätt länge eftersom planet till kastrup var mycket försenat pga stormen. När jag väl kom fram till Kastrup sent på eftermiddagen hade inte min väska kommit med planet. Den fick jag igårkväll.