onsdag, augusti 30, 2006

Firat födelsedag

Jag smygstartade med att fira min födelsedag redan igår då mamma och hennes två Bosniska besökare kom och hälsade på oss. Vi åt middag och tårta på kvällen. Det var kul att mamma kom hit och fick se hur vi bor eftersom hon inte hälsat på sedan flytten. Idag på morgonen blev jag uppvaktad på sängen med varm choklad och fina presenter. Nu har jag precis bjudit på resten av gårdagens tårta till förmiddagskaffet på jobbet. Den blev väldigt uppskattad.

tisdag, augusti 29, 2006

Har fått astma

Jag lyckades få astma under min semester. Jag fick en astmaspray på sjukhuset i Australien som jag har behövt använda några gånger i veckan sedan dess. Jag har fått en tid på allergimottagningen i Lund fredag nästa vecka. Men nu i helgen som gick var jag rätt dålig så igår stannade jag hemma från jobbet och besökte vårdcentralen. Där blev jag undersökt och fick en till inhalator som jag ska ta två gånger om dagen. Jag är less på att inte orka göra saker jag brukar kunna och det är väldigt otrevligt att känna att man inte kan andas ordentligt. Förhoppningsvis kan man hitta en medicinering som funkar så att jag blir besvärsfri, men det kan ju ta ett tag.

onsdag, augusti 16, 2006

Vad som hänt i Sverige senaste veckorna

Det är ganska intressant att komma tillbaka till Sverige efter tre veckor utomlands och försöka bli uppdaterad på vad som hänt i Sverige under tiden. Svaret jag kommit fram till är att det har inte hänt så mycket. Det är ju ändå val om en månad så jag hade nog förväntat mig lite mer, även om det är sommar. Det verkar fortfarande vara fastighetsskatten som är den största politiska sakfrågan. Dessutom har jag förstått att Perssons använt opublicerad statistik i sitt sommartal i Björkvik. För övrigt skrivs det mest om fd friidrottsstjärnor som tagit kokain (naturligtvis jättekorkat av dem - men något viktigare borde det väl finnas att fylla tidningssidorna med).

måndag, augusti 14, 2006

Foton från Brisbane

Utsikt in mot centrum från "Victoria bridge"


Första hotellet i Brisbane. Det var väldigt fint och låg precis vid botaniska trädgården


Förort vid havet


Häftig fågel


Botaniska trädgården

Foton från Sydney

Sydney Harbour bridge


Operahuset


In mot centrum sett från operahuset

Foton från Bangkok



onsdag, augusti 09, 2006

Folkräkning

Det är folkräkning i Australien. Det har varit mycket om det på TV och i tidningar. Igår skulle alla i landet fylla i en blankett. Det visade sig att även tillfälliga besökare i landet (som jag) skulle fylla i blanketten. Jag fick en blankett av hotellet och fyllde i den igårkväll. Så nu kommer jag att finnas med i den Australiensiska statistiken. De ville ha uppgifter om adress, familj, utbildning, inkomst, och en hel del detaljer om ens arbete.

måndag, augusti 07, 2006

Konferensen har startat

Idag startade konferensen på riktigt. Igår var det öppningsceremoni med högtidliga tal, aborigindans och barnkör. Det praktiska vid konferensen fungerar mycket bra. Man hinner få kaffe i pauserna (hann man inte i Amsterdam). De har bra koll på maten med en speciell disk för allergiker där man prickas av på en lista och får sin lunchbox. Det känns tryggt. På andra konferenser brukar de oftast inte ha någon koll alls även om man fyllt i på anmälningsblanketten att man är allergisk.

söndag, augusti 06, 2006

utflykt till stranden

Igår gjorde vi en utflykt. Vi besökte en liten förort till Brisbane som ligger vid havet. Det tog en halvtimme med pendeltåg från centrala Brisbane. Stranden var inte så fin just där men det var trevligt att titta ut över havet. Nu är jag ensam kvar i Brisbane och i eftermiddag startar konferensen.

fredag, augusti 04, 2006

Brisbane

Nu har vi varit i Brisbane nagra dagar. Det ar soligt och 22 grader. Vi har tagit en bussrundtur till sevardheter och shoppat. Idag ska vi till Botaniska tradgarden.